“Главоболгарстрой” отвори свой представителен офис в Брюксел, което съвпадна с петдесетата годишнина на компанията.

На специалната церемония присъстваха еврокомисар Мария Габриел, евродепутати, дипломати, висши чиновници и представители на строителния бранш.

“С тази стъпка искаме да допринесем за включването на компанията в дискусии, засягащи развитието на бранша и проследяването на прогреса по актуалните проблеми в сферата. Осъзнаваме приоритетите на Европа и искаме компанията ни да се движи на същата скорост и в същата посока” , заяви по време на церемонията Калин Пешов, член на Надзорния съвет на “Главболгарстрой Холдинг”.

Новото представителство на компанията ще развива комуникация с по-широк кръг от заинтересовани страни. Чрез него холдингът ще разчита и на достъп до идеи от европейската общност, модерни подходи и технологии в строителната индустрия.

Представителният офис на “Главболгарстрой” се намира в сърцето на Брюксел, на бул. “Белиар” 40, на ръка разстояние от Европейските институции. Откриването му съвпада със започването на новия петгодишен политически цикъл на европейските институции, с нов парламент, нова Европейска комисия и нов председател на Съвета на ЕС.

“Вашият сектор играе важна роля, генерирайки растеж и давайки отговор на икономически, социални, енергийни и климатични предизвикателства”, каза Мария Габриел.

Българският еврокомисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж насърчи бизнеса да използва всички инструменти, които Комисията дава на разположение.  Представителният офис на “Главболгарстрой” е в сърцето на европейската столица.

Представителният офис на “Главболгарстрой” е в сърцето на европейската столица.

Кетил Тонинг, председател на Европейската федерация на строителната индустрия, поздрави “Главболгарстрой” като основател на Българската строителна камара и член на Европейската федерация на строителната индустрия.

Компания, която има петдесетгодишна история, очевидно е била способна да посрещне много предизвикателства и следователно се е научила да ги предвижда и постоянно да се адаптира, каза той.

Това далеч не е първият офис на “Главболгарстрой” извън пределите на страната. В своя 50-годишен опит компанията изпълнява проекти в различни държави в Европа, Близкия Изток и Африка.  Калин Пешов, член на Надзорния съвет на “Главболгарстрой Холдин”.

Калин Пешов, член на Надзорния съвет на “Главболгарстрой Холдин”.