Повод за радост е всяко подобряване на външните оценки на държавата и не съм съгласен с позицията на президента Радев, че ние трябва да се вглеждаме в собствените си пръсти на краката и да не разчитаме на външните оценки, които са максимално обективни. Подобен тип съпоставки, които той направи вчера за различни теми, показват само едно – той е приел ролята на лидер на опозицията и, за съжаление, понякога вреди. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

"Той изрече преди време, че външните инвестиции в България спадали, което не е вярно. С подобно говорене, което основно цел е да отричаш всички добри постижения на правителството, ти влияеш на бизнес климата", добави той.

"Усилията, които полагаме последните години за качеството на средното образование, и много инвестиции, които правим в тая посока, са отговор на въпроса кога хората ще имат равни възможности да се включват в много ниво на пазара на труда. Хората се раждат различни по материален статус, но държавата е тази, която трябва да им даде шанс да добият уменията, за да се включат в обществото и икономиката. Така че подобен тип оценки, които отричат всички действия - те са възможни, но не допринасят от институцията на държавния глава издигането в култ на "хейта", каза още Горанов.