Подаръчни карти могат да се изпращат и през мобилен телефон

Коледа е време за семейство, приятели и много подаръци. Всеки се опитва да намери най-подходящото нещо, за да зарадва близките си. Но явно това невинаги е лесна задача, защото се оказва, че в празничния сезон около 2,5 млн. тона върнати подаръци попадат в сметищата. Тенденцията

да се връщат

подарени стоки

се засилва, но се заражда друга – предлагането на подаръчни карти.

Все повече стават магазините, в които могат да се намерят такива карти, заредени с определена сума пари, с които сами да решим какво искаме да си купим. Но ако не искаме тя да важи само за дрехи или само за козметика, можем да изберем и по-универсално решение. Има и подаръчни карти, които са много по-практични, тъй като могат да се заредят със сума по избор и да бъдат използвани не само в един конкретен магазин, а при всеки един търговец.

На българския пазар също се предлага такова решение, което освен тези предимства е изключително бързо и може да замести всякакъв друг подарък дори и в последния момент, тъй като е достъпно през мобилна апликация. То се предлага от българския дигитален портфейл iCard, чрез който може да се изпрати именно такава подаръчна карта, наречена GiftCard, директно през мобилния телефон.

Картата може да бъде заредена с до 1500 лв., които да се използват навсякъде по света. А тази година, между 18 декември и 6 януари, всеки, който изпрати GiftCard чрез iCard дигиталния си портфейл, участва в томбола и може да има късмета сам да получи подарък – камера GoPro7.

Картата може да е

виртуална или

физическа

Виртуалната се издава за секунди и е много бързо решение. Тя идва директно в дигиталния портфейл на получателя, а ако той все още няма такъв, ще получи sms с покана да изтегли приложението.

Виртуалната карта е Mastercard, с нея може да се пазарува онлайн или на ПОС терминал с Android телефон и работи с дигиталния портфейл iCard.

Физическата карта е Visa, може да се ползва с портфейла или самостоятелно също за онлайн пазаруване и плащане на ПОС терминал. Издаването и доставката отнема 1-2 работни дни и остава за спомен от хубавия жест.

И макар подаряването на пари да изглежда като неуважителен подарък, той може да бъде много по-полезен и в същото време да е персонализиран. Когато купуваме предмети, винаги нещо може да се обърка – да не улучим точния размер пуловер, да купим чанта, която не си пасва на нито един чифт обувки, книга, която е вече прочетена, или парфюм с неподходящ аромат. Ако попитаме предварително какъв би бил желаният подарък, ще развалим момента на изненадата. Така че, за да могат близките и приятелите ни все пак да си изберат точно това, от което имат нужда, можем да им предоставим средството за целта.

А подаръчната карта GiftCard може да бъде наистина личен подарък, тъй като дизайнът ѝ е по избор. Например на нея може да е изобразена коледна картичка за празниците, лично пожелание за рожден ден или обща снимка със сантиментална стойност. Освен това картата

дава отстъпки в

над 180 обекта

в България

– магазини за бижута, обувки, дрехи, спорт, техника и др.

Съществува и обратният вариант – да знаем точно какво искат близките и приятелите ни, но да не можем да им го подарим директно. Например екскурзия до екзотична дестинация, нова кола или апартамент. Много по-полезно в такъв случай ще бъде, ако изпратите GiftCard с определена сума, с която да допринесете за сбъдването на голямата им мечта, отколкото да купите нещо, за което дори не сте сигурни, че ще влезе в употреба. На подаръчната карта може да се изобрази забележителност, изглед от желаната дестинация или снимка на точния модел автомобил.