Министърът на образованието Красимир Вълчев е обещал на инструкторите да спре заповедта си за увеличаване на часовете за кормуване. Това заявиха пред протестиращите автоинструктори излъчените от тях преговарящи. 

Преподаватели по авто-мотоподготовка излязоха в 12 ч с колите си на протест и блокираха центъра на София. Техните искания са да отпадне увеличаването на часовете за кормуване, а методиката да обучение да бъде изработвана от образователното министерство, каза Емил Панчев, председател на СБА. Според него в шествието участват над 340 учебни автомобила.

Сред другите им искания е да отпадне GPS системата, която да следи началото, маршрута и края на кормуване. 

След срещата при образователния министър преговарящите заявиха, че са постигнали малка победа. Министър Вълчев е поел ангажимент да спре заповедта си, както и да се направи нова работна група, която да подготви нова учебната документация. 

Инструкторите се запътиха към министерството на транспорта, заявиха, че при министър Росен Желязков ще продължат разговорите. В тях щял да се включи и министърът на образованието. 

Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова е поела ангажимент разговорите да продължат в работната група, потвърдиха от министерството на образованието.