лидера в сферата на международните парични преводи Western Union. Банката бе отличена за развитието на платежните услуги в страната сред всички финансови институции, с които Western Union си партнира в България.

През последните години броят на офисите в мрежата на банката, които предлагат паричните преводи на Western Union, е нараснал три пъти до над 400 локации. Пощенска банка е единствената финансова институция в България, предлагаща възможност за получаване на паричен превод директно на банкомат, достъпна на 500 устройства. Услугата важи за преводи от всички държави, в които Western Union оперира. За целта получателят на Western Union превод трябва да има дебитна карта, издадена от банката.

Това е трета поредна награда, която банката получава от Western Union, първото отличие бе за бизнес развитие за 2016-а. То бе присъдено за високото качество на предлаганите услуги във всички клонове на финансовата институция в страната и за отчетения ръст на трансакциите. Пощенска банка спечели втората специална награда за иновации през 2017 г. като признание за възможността за получаване на парични преводи от Western Union чрез всички банкомати на Пощенска банка в България.