С него няма нужда да се носят пари в брой, банкови карти или

такива за лоялност и намаления

Мобилните плащания набират все по-голяма популярност, като една от най-новите тенденции сред тях е използването на дигитален портфейл. Причините са много, а най-очевидната е удобство, тъй като не е необходимо носенето на пари в брой, банкови карти и карти за лоялност - всичко това е в смартфона. Не по-малко важна за потребителите е бързината на плащанията, тъй като трансакцията се извършва и отчита за броени секунди. И не на последно място е сигурността - цифровите портфейли дават възможност за двустепенна автентикация, която предпазва от неоторизиран достъп.

Последното предложение за българските потребители в тази сфера е новият дигитален портфейл А1 Wallet. Достъпен за Android и iOS смартфони в два плана – Standard и Premium.

Дигиталният портфейл е платежна система, която

защитава банковата

информация и паролите

на потребителите

и им позволява да извършват безопасни трансакции, без да използват пари в брой. Той обединява последните иновации в технологиите с тези от сферата на финансовите услуги. По този начин потребителите получават директно в смартфона си удобно и лесно средство за разплащания, което им дава възможност за по-лесни покупки и по-голяма сигурност в сравнение с конвенционалните методи на плащане, особено чрез използването на криптиране на данни.

Чрез мобилното приложение A1 Wallet потребителите могат да плащат безконтактно на POS терминали с устройства, поддържащи NFC технология за Android смартфони или за iOS смартфони с Apple Pay. Всеки притежава индивидуален IBAN, с който може да прави и получава преводи. Допълнително предимство е, че има възможност да заяви и безплатна виртуална карта MasterCard за онлайн плащания.

В днешно време, когато технологиите се развиват изцяло в полза и удобство на потребителя, напълно разбираемо е всеки да търси най-изгодните условия. Именно възможностите за безплатни или с ниска такса бързи преводи между потребителите са сред най-ценните преимущества на дигиталния портфейл пред останалите методи на онлайн плащане. Неслучайно преводите на суми в страната и извън нея са сред най-използваните услуги.

С A1 Wallet преводите в левове и в евро са безплатни при план Premium, а трансакцията се извършва за броени минути.

А1 Wallet дава възможност и за плащане чрез QR код. Всеки потребител може да генерира специален код, съответстващ на определена сума, а при сканирането му потребителят получава заявка за генерираната сума.

Друга функция на A1 Wallet е възможността за

изпращане на заявка за

превод на сума чрез SMS

Освен лесен, удобен и любезен начин да си поискаш парите от приятел, това е ценна функция в случаите, в които обща сметка трябва да бъде разделена на няколко части или когато нямате дребни. Операцията се извършва чрез избиране на номер от списъка с контакти и въвеждане на желаната сума.

В допълнение всички клиенти на A1 Wallet могат да получават актуални промоции на водещите търговски обекти в страната, както и отчет на своите разходи в реално време.

Приложението помага за оптимизиране на личните финанси, тъй като пази пълен архив на трансакциите, наличен по всяко време, а аналитичните функции показват детайлна справка на направените разходи по категории. Така винаги ще знаете за какво харчите най-много – за дрехи, за книги, за развлечения или пък интересни продукти за кулинарните си експерименти.

Когато знаете това, много по-лесно ще управлявате месечния си бюджет в посоката, към която се стремите. А когато тръгнете да пазарувате, информацията за актуалните промоционални оферти в различни магазини също ще е пред вас – в дигиталния ви портфейл, и допълнително ще ви спести време и разходи, като ви ориентира къде са най-изгодните цени за нещата, които търсите.

Новият дигитален портфейл на А1 може да се изтегли безплатно от Google Play или App Store, като няма изискване потребителят да използва други услуги на компанията.