Бюджетната марка на Renault - Dacia, ще визуализира първото си електрическо превозно средство на автомобилното изложение в Женева на 3 март. Най-вероятно серийната версия на нискобюджетната келектрическа кола ще бъде пусната догодина. Представителите на Dacia и Renault не предоставят повече подробности преди изложението, но Automotive News Europe автомобилът ще бъде версия на градския електромобил K-ZE, който се произвежда и продава в Китай от Renault и неговите китайски партньори.
K-ZE, показан за първи път на автомобилното изложение в Париж през 2018 г., е електрифицирана версия на микроколата Renault Kwid, която се продава в Индия и Бразилия.
Шефовете на румънската марка са на мнение, че първата електрическа Дачия трябва да е на достъпни цени и да е значително по-евтина от електрическия автомобил Renault Zoe, който започва от около 24 000 евро във Франция.
City K-ZE се продава в Китай за около 8000 евро.
Бившият изпълнителен директор на Renault Тиери Болоре заяви по време на автосалона във Франкфурт миналата есен, че Renault работи върху електромобил, който ще се продава за 10 000 евро в Европа. Явно е имал предвид първата електрическа Dacia.