15 млн. лева е инвестирало “ЕРП Север”, част от “Енерго-Про”, в област Варна през миналата година. 11 млн. са били насочени за подобряване и изграждане на нова мрежа, както и снабдяване със специализирана техника. 4 милиона са вложени в проекти по електромерната програма и присъединявания към електроразпределителната мрежа. Подменени са кабелни линии в областния град и е извършена реконструкция на мрежи в общините Аврен, Аксаково, Бяла, Вълчи дол, Долни чифлик, Дългопол, Провадия, Суворово.

През тази година инвестициите също ще са 15 млн. лв. Най-съществената цел са реконструкция на мрежи и подмяна на кабелни линии, както и обхващане на места с повишено потребление на електроенергия за изграждането на изцяло нова мрежа.

Друг инвестиционен акцент на дружеството през 2020 г. е подмяната на основни съоръжения в разпределителните уредби на подстанции и възлови станции в Североизточна България. Проектите обхващат подстанциите Чайка, Аспарухово, Девня 2, Максуда. Ще приключи и стартиралият през 2019 г. проект за модернизация на подстанция “Варна-изток”.