През тази година Райфайзенбанк стартира по-рано традиционната си дарителска кампания „Избери, за да помогнеш“, тъй като пандемичната обстановка с разпространението на коронавируса, налага подкрепа за болниците, които са на първа линия в борбата с нея, съобщиха от банката.

С набраните средства ще бъдат подкрепени Военно-медицинската академия за закупуването на диагностични тестове за коронавирус, Александровска болница за купуването на специални облекла, консумативи и дезинфектанти, както и Пирогов за оборудването на вирусологична лаборатория.

Общата събрана сума от служителите и от банката ще бъде разделена поравно между трите болници, като ще бъде преведена директно по техните сметка.

Сумата включва личните дарения на всеки един служител на Групата Райфайзен в България, както и 150 000 лв., които банката ще добави към тях.

В допълнение на това, дарения ще може да прави и широката общественост чрез виртуалния ПОС на сайта на кампанията izberi.rbb.bg, директно по сметките на трите болници.
Кампанията на Райфайзенбанк ще продължи до 3 април, но гражданите ще могат да правят своите дарения директно към болниците и след това.