Във връзка с извънредната ситуация, в която всички сме поставени, ние, членовете на Асоциацията на колекторските агенции в България, заявяваме нашата обща съпричастност и готовността си да проявим максимална гъвкавост като предложим индивидуално решение за всеки един наш клиент, с което да облекчим бита му и същевременно да ограничим риска от непосилно нарастване на дължимите суми, пише на сайта на асоциацията.

Асоциацията на колекторските агенции ще се съобрази с призива на омбудсмана Диана Ковачева да се прояви разбиране към граждани, които временно не могат да погасяват задълженията си заради тежко финансово положение.

Колекторите предлагат на всички свои клиенти, които вече изпитват затруднения да погасяват задълженията си, да се свържат с обслужващата ги компания и да обсъдят индивидуален план, съобразен с техните финансови обстоятелства към момента.

От асоциацията апелират за навременното погасяване на задължения, тъй като това би спестило натрупването на по-големи задължения след края на извънредното положение и би помогнало за по-бързото възстановяване на икономиката и на личните финанси.