Пандемията не промени ежедневието на най-възрастния жител на Пловдивска област – 107-годишния Георги Георгиев. Той продължава да храни кокошките си, сади кромид, чесън и марули в двора, разказа снаха му д-р Красимира Велева.

За да предпази дълголетника, лекарката не допуска външни хора при него. Единствено внуците и правнуците му го виждат, но при посещенията всички са с маски.
Самият дядо Георги бил оптимистично настроен, че заразата няма да има катастрофални последици за страната.
„Народът ни е минал през толкова изпитания, ще преживеем и това“, успокоявал близките си столетникът. Дядо Георги със снаха си д-р Красимира Велева на рождения си ден на 27 март т.г.

Дядо Георги със снаха си д-р Красимира Велева на рождения си ден на 27 март т.г.

Роднините са изумени, че на тази възраст е съхранил разума и паметта си. По дати и с имена помнел събития от Втората световна война, където е участвал. Обичал да ги разказва на социалния си асистент, който идвал в дома му за 2-3 часа.
Според близките на дядо Георги напук на всички здравословни съвети, той избягвал постни манджи, рядко ядял боб, картофи и леща. Предпочитал тлъсти меса и умирал за сладко. Любимите му ястия били свинско и кокошка със зеле. В менюто му винаги присъствали моркови и лимони.
Допреди няколко години столетникът точел баница, тъй като в казармата бил готвач и фурнаджия, но вече нямал желание.
„Има обаче още инат за живот, за да се порадва на четиримата си правнуци“, казва снаха му д-р Красимира Велева.

Георги Георгиев с правнуците си
Георги Георгиев с правнуците си