Най-голямата филмова компания в Китай Wanda Film Group (Уанда Филм Груп) е претърпяла огромни загуби за 2019 г, показва годишният ѝ доклад.

Въпреки това тя планира да построи нови кина през тази година, без значение, че развлекателният сектор в страната затвори врати заради епидемията от новия коронавирус, съобщава "Радио Китай".

Компанията излезе със серия от съобщения на 21 април, включително представяне на годишния си доклад.

От него се вижда, че Уанда е генерирала приходи от над 15 милиарда юана през 2019 г, което представлява спад от 5,23% спрямо предходната. Загубите за споменатия период възлизат на 4,73 милиарда юана или около 668 милиона щатски долара.

В края на отчетния период общите активи на компанията се равняват на 26,49 милиарда юана.

През 2019 г., дъщерната компания Wanda Pictures е участвала в производството и дистрибуцията на общо 25 филма. При само част от тях обаче е бил главен инвеститор, а представянето на някои от филмите не е оправдало очакванията. Въпреки това, в отделно изявление компанията подчертава, че ще продължи да строи повече кина. Планираните средства за проекти възлизат на малко повече от 3 милиарда юана, а сред избраните локации са Пекин, Шанхай и Гуанджоу. Уанда възнамерява да открие 162 нови кина в периода 2020-2022 г. с общо 1258 екрана.