Премиерът Борисов похвали държавното дружество, че успешно разпространява вестници и списания

“Български пощи” АД може да започне да предлага и застрахователни, и финансови услуги. Това съобщи днес пред БНТ транспортният министър Росен Желязков, под чиято шапка оперира държавната компания.

Според министъра държавното дружество има по-голям капацитет, отколкото само да разпространява пощенските пратки, както и да отговаря за разпространението на печатните издания.

“Български пощи” вече поеха разпространението на вестници и списания и дори успяха да разширят мрежата от пунктове за продажба след фалита на веригата “Лафка”. Затова бяха похвалени във вторник и от премиера Бойко Борисов.

“Вестникоразпространението върви много добре. Нямаме проблем с никоя медия. И неслучайно дадох пример с разпространението на вестници. Желязков може да ви каже, защото държавата, отсега като гледам сметките, близо 20 млн. лв. ще ни струва да може да се разнасят вестниците всяка сутрин в 6 часа, за да има възможност всеки, който иска да види карикатура, да я прочете, да я получи, затова държавата дотира с 20 млн. лв. Цифрата излезе голяма и се надявам репортерите, журналистите да го знаят”, обясни министър-председателят.

Пощите имат опит в продажбата на застрахователни продукти. През 2018 г. “Български пощи” и “ЛевИнс” сключиха договор, според който държавното дружество получи правото да продава полици за задължителна застраховка “Гражданска отговорност”.