Братя Бобокови имат два основни бизнеса - производството на акумулаторни батерии, което се извършва от "Монбат", и маслен бизнес, развиван под бранда Prista Oil.

Бизнесът с масла излезе и извън България с продобиването на Заводи в Турция и Узбекистан. Към групата е и заводът "Верила лубрикантс" до София. Бобокови имат и бизнес с рециклиране - не само у нас, а и в Узбекистан, както и малка рафинерия за преработка на масла в Украйна.

Масленият бизнес и производството на моторни и индустриални масла и греси, е разделен на две - предприятия за производство и рециклиращи мощности за масла. Производството се случва в три завода - в Русе, Турция и Узбекистан. Към групата е и заводът за пластични смазки "Верила лубрикантс" край София. Рециклиращият бизнес се развива паралелно. Групата закупи и малка рафинерия за преработка на масла в Николаев, Украйна, като първоначалният план беше да се строи завод за рециклиране за 65 млн. долара в Бородянка, Киевска област, но после се предпочете закупването на действаща, макар и по-малка, рафинерия.

Инвестиционното дружество на ADM Capital и Европейската банка за възстановяване и развитие бяха миноритарни акционери с 30 процента участие в Prista Oil Group, през което фондът и банката индиректно държаха дялове и в акумулаторния, и в масления бизнес. През 2013 г. срещу ново финансиране двата инвеститора придобиха допълнително пряко участие от 20.8% в публичното дружество "Монбат". През 2016 г. обаче Бобокови си върнаха дела в "Приста ойл". Тогава групата се разделя с течния терминал за базови масла в Украйна, както и с мажоритарния дял в унгарското предприятие "Богдани Петрол", произвеждащо емулсии и вазелини.