Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на АМ „Хемус“ в участъка от Боаза до пресичането с пътя Луковит - Угърчин, който включва и пътен възел „Дерманци“, където се изграждат два пътни възела, четири моста и два виадукта. Той е придружаван зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и от финансовия министър Владислав Горанов.

На място премиерът разговаря с археолози за артефактите, намерени в района при разкопки по време на строителството на магистралата.

Артефактите са тракийски, ще видим в кои музеи ще се разпределят, поясни Нанков.

В Северозапада и Запада се работи по това, за което съм поел ангажимент. До 2021 г. трябва да сме готови, заяви премиерът.

Той поясни, че се изпълнява и ангажиментът към земеделците да приберат житото си, въпреки че земите са отчуждени.

Това е най-хубавият подарък за рождения ми ден. Това е, което може да ме радва или да ме натъжи, ако спре. Портмонето отзад – обърна се премиерът шеговито към финансовия министър Владислав Горанов – казва, че имаме пари за строителство. Още преди 2 години парите за ремонта са преведени в специална сметка, коментира Борисов.

"Искам всички българи да видят как върви строителството на „Хемус“, как се разбиват скалите и как се прави магистралата. Хората, които работят на тази височина са герои, благодаря им!", написа по-късно премиерът във фейсбук.