Поиска 300 лв. глоба за всеки продавач без маска

Мерките срещу COVID-19 бяха бързо разхлабени, но това е личното ми мнение. Особено мачовете - още е рано за тях, недопустимо е, защото там няма никакъв контрол. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред Нова телевизия.

Според него се е избързало и с отварянето на дискотеките и баровете. Няма кой да ходи да ги брои по масите дали са 50%, това е лицемерие, каза той.

Не се вслушват в щаба, а той трябва да се слуша, много неоснователно игнорирахме тези пет човека, които изнесоха епидемията, критикува Симеонов. Нямаме никакъв контрол, допълни той.

Лидерът на НФСБ разказа, че пътувал и по пътя в по бензиностанциите например масово не използват маски. И препоръча здравния министър Кирил Ананиев да допълни заповедите си и 300 лв. глоба да се налага на всеки продавач в магазин или бензиностанция, който обслужи човек без да носи маска.

Според него днешният рекорд от заразени се дължи на големия брой проби - 4500, има огнище в Смолян и това променяло общата статистика. Резултатите не са по-различни от вчера, каза Симеонов. Самият той си правил проба в петък и не бил заразен.

В туризма нещата се развиват според очакванията, планомерно, Созопол и Приморско се пукаха по шефовете през уикенда от софиянци, разказа още Симеонов. Според него скоро и ваучерите ще дадат резултати. Мярката 60/40 за туризма не проработи, смята той.