Лош проект отпреди 30 години, изпълнен преди 10 години проблемно от дъщерна фирма на “Трейс груп” прави асфалта на вълни

В сезона на отпуските “24 часа” подготви полезно четиво:

Виж "Капаните на магистралата" в съботния очерк

l Кой участък от магистралите “Тракия" и “Хемус”, кога и от коя фирма е построен

l Кой е ръководил АПИ по това време

l Целта: благодарете или ругайте когото трябва и внимавайте със скоростта!

Точно 8442-ма шофьори са глобени за 1 година край трагичните 37 километра от Чирпан до Стара Загора.

Те са засечени с превишена скорост и са наказани между 600 лева и 1500 лева.

Шофьорите се движат с разрешени 140 км по магистрала "Тракия”. Когато стигнат участъка с вълните, скоростта изведнъж става 90 км и не всички успяват да намалят навреме. Повечето остават в лявата лента на висока скорост, тъй като дясната е в изключително лошо състояние и там могат да се движат с не повече от 40 км. Така е от 2 години, а КАТ е разположил тайни постове край 37-те километра и така са "заловени" тези 8442-ма шофьори.

10 години продължава сагата с пътя на вълни между Чирпан и Стара Загора.

Според експерти, до които "24 часа" се допита, за ремонт днес трябват 60 млн. лв. Те са категорични, че лошият асфалт се дължи на лош проект, несъобразен с влажния терен. Изпълнителят - част от “Трейс груп” настоявал да има дренаж по всичките 37 километра, но проектантът отказал. Още преди 10 години държавата чрез АПИ, която тогава се ръководи от Веселин Георгиев, е трябвало да поиска гаранционна поправка от "Трейс груп", което не се е случило.

Очаквайте още утре