С първа копка във вторник в 10 часа официално ще стартира изграждането на локалните платна на пътя Пловдив-Асеновград, попадащ на територията на общините Родопи, Куклен и Асеновград. Това съобщи областният управител Дани Каназирева.

Тя уточни, че новите отсечки ще са от двете страни на удвоеното трасе, като приблизителната им дължина ще е около 10 км. Стойността на обекта е 18 милиона и 900 хиляди лева с ДДС.  Срокът за изпълнение е една година.

„Това стана възможно след като приключиха процедурите по отчуждаване на засегнатите имоти, включително водените съдебни дела, а правото на строеж бе учредено в полза на АПИ от трите общини с одобрението на общинските им съвети. Много бързо бе одобрен и подписан техническият проект, а в срок подписахме и строителното разрешение", припомни Каназирева.

Поканени да присъстват на събитието са заместник-мистъра на МРРБ Николай Нанков, изпълнителния директор на АПИ Георги Терзийски, директора но ОПУ –Пловдив инж. Йордан Калев, кметовете на общините: Пловдив –Здравко Димитров, Родопи – Павел Михайлов, Асеновград –Христо Грудев и Куклен – Мария Белчева. На мястото ще са и представители на фирмата изпълнител.