Турския посланик Айлин Секизкьок разкри пред икономическия министър Лъчезар Борисов, че предстои нова инвестиция в България. Очаква се чрез нея да се разкрият до 400 нови работни места.

Засилване на търговско-икономическите взаимоотношения и смекчаване последствията от COVID-19 била темата на разговор между министъра на икономиката Лъчезар Борисов и турския посланик г-жа Айлин Секизкьок, съобщава Министерството на икономиката. На срещата е присъствал и зам.-министърът на икономиката Стамен Янев.

Двете страни са постигнали споразумение за провеждане на сесия на смесената българо-турска междуправителствена комисия в началото на есента, която би могла да бъде съпроводена с бизнес форум, ако епидемиологичната обстановка позволи това.

Икономическият министър и турският посланик са били единодушни, че въпреки спада в търговските взаимоотношения за първото и второто полугодие, данните не са притеснителни и България и Турция продължават да се радват на активно икономическо сътрудничество, се посочва в съобщението.

В подкрепа на тези думи Айлин Секизкьок изтъкнала, че вместо да намалят производството си, много турски фирми дори са разширили дейността си по време на пандемията.