Трите зони в София обхващат Моста на влюбените и парка на НДК, булевард „Витоша“ и района на Съдебната палата.

А1 изгради три Wi-Fi зони в София, благодарение на които гражданите и гостите на столицата имат достъп до безплатен безжичен интернет в едни от най-натоварените централни части на града. Зоните са изградени по поръчка на Столична община като част от инициативата на Европейската комисия WiFi4EU.

. За целта А1 е осигурила трасе, започващо от района на хотел „Шератон“ до хотел „Хилтън“ в София, което е с дължина 1 800 метра. През последните 30 дни над 35 000 потребителя са използвали безплатните Wi-Fi мрежи в столицата.

По програмата на Европейската комисия изградените от А1 проекти вече са на разположение на гражданите и гостите на близо 70 общини в България. Сред тях са Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кюстендил, Монтана, Шумен, Ботевград и други.

От четвъртата и финална вълна на кандидатстване по инициативата WiFi4EU А1 беше предпочетеният технологичен партньор от още 6 български общини. В тях зоните за безжичен интернет предстои да бъдат изградени и въведени в експлоатация.

Решението на А1 за изграждане на безжичните интернет мрежи в общините е базирано на услугата А1 Smart Net. При нея А1 използва технологии на Cisco и освен безплатен достъп до безжичен интернет за гражданите на публични места общините могат да създадат свой уеб портал. Той може да бъде персонализиран със символа на съответния град и текст, който да приветства потребителите на мрежата при включване към нея. Така общинските администрации получават още един канал за комуникация с гражданите, чрез който да информират за предстоящи събития в конкретния район, близките забележителности, или работно време и контакти на институциите в града.