Изпълнителният директор на американската фармацевтична компания "Пфайзер" Алберт Бурла призова правителствата по света да не отварят прибързано икономиките си, поддавайки се на оптимизма, породен от разработваните ваксини срещу COVID-19, предаде Асошиейтед прес.

Предвид натиска за отваряне на икономиката, правителствата не бива да правят тази грешка да разхлабват веднага ограниченията, каза Бурла на онлайн събитие, състояло се в родната му Гърция, предаде БТА. 

"Ваксината е едно средство за контролиране на тази болест. Времето, когато ще се върнем към нормалното, не е далеч, но то определено не е сега", отбеляза той.

Бурла направи това изказване, след като Великобритания днес стана първата страна, одобрила ваксината, която разработиха "Пфайзер" и германската биотехнологична компания "Бионтех".

Петдесет и девет годишният Бурла смята, че началните етапи в националните програми за ваксинация вероятно ще окажат значително въздействие, тъй като ще бъдат насочени към уязвими групи като възрастните хора и здравните работници.