Служебната министърка на регионалното развитие арх. Виолета Комитова е отменила своята заповед от 7 юни за назначаване на ново ръководство на държавната "Автомагистрали" ЕАД и е издала нова заповед абсолютно идентична с предишната, стана ясно днес. 

Заповедта за отмяната и новата заповед, с която сменя изпълнителния директор Стоян Беличев и другите двама членове на съвета на директорите и назначава на тяхно място други хора, са изпратени за вписване в Търговския регистър, личи от партидата на фирмата. Датата на заповедите е 23 юни и този път те са изпратени незабавно за вписване на новото ръководство. 

Предишният опит за смяна на ръководството на подопечното на МРРБ предприятие бе несполучлив, тъй като Стоян Беличев и колегите му обжалваха уволнението си и състав на Софийския градски съд уважи иска им. Записното производство бе спряно до решаване на спора по същество. Беличев бе написал в иска си, че той и колегите му са уволнени неправомерно, тъй като за постовете им е трябвало да бъде обявен конкурс. 

Междувременно МРРБ най-после обяви такъв конкурс и това също е станало вчера. На сайта на държавната агенция за публичните предприятия е обявен конкурс за двама независими членове на съвета на директорите на "Автомагистрали" ЕАД, каквито досега нямаше, а на сайта на МРРБ - конкурс за тримата редовни членове на борда. 

Стоян Беличев каза пред "24 часа", че ще обжалва и новата заповед със същите мотиви - че уволнението неговото и на колегите му е неправомерно, тъй като за местата им трябва да се е провел конкурс. Току-що обявеният конкурс обаче тепърва предстои и не се знае кога ще приключи.