Главният изпълнителен директор на UBS Ралф Хамърс заяви на служителите на банката да продължат да третират Credit Suisse като конкурент, въпреки че в неделя двете кредитни институции се споразумяха за историческо поглъщане, предаде "Файненшъл таймс", цитиран от БНР. 

Обединението между двете най-големи банки в Швейцария беше договорено през уикенда, след като финансовите регулатори в страната се разтревожиха, че Credit Suisse ще рухне в резултат на изтеглените от клиенти депозити за повече от 10 млрд. франка (11 млрд. долара) на ден през миналата седмица.

Самото поглъщане обаче няма да приключи за няколко седмици.

"Моля, не забравяйте, че докато тази сделка не приключи, Credit Suisse все още е наш конкурент и не можем да обсъждаме бизнес въпроси с техните служители или да предприемаме действия, които биха могли да се тълкуват като стъпка към сливането на бизнеса“, написа Хамърс до служителите на UBS, които наброяват около 74 000.

Междувременно клоновете на Credit Suisse в Хонконг и Сингапур работят както обикновено в понеделник, според местните регулатори.