"Намесването на лица и чужди интереси в актуализацията на бюджета не  намирам за уместно. Не мога да говоря с такива метафори и алегории кой зад кого стои", каза премиерът Стефан Янев на въпрос на "24 часа" как ще коментира думите на Карадайъ за дългата ръка на Иво Прокопиев. 

Янев обясни, че логиката на актуализацията на бюджета е обсъден с министерски съвет и се базира на необходимостта от социални плащания, плащания за медицинския персонал и подпомагане на бизнеса. 

След КСНС с президента вчера премиерът е разбрал, че политическите партии са наясно със своята отговорност.

"Ние подготвихме проект и го внесохме в парламента. Нарочните представители трябва да решат до колко е адекватен и дали да го променят, ако не отговаря на тяхната визия. Ако не се приеме от септември нататък няма да има пари от тези пера". допълни Янев. 

Той обясни, че се изисква мобилизация на допълнителни сили и това вече се прави заради засиления мигрантски натиск по нашите граници. Смята, че партиите осъзнават необходимостта от концентрирането на усилията, съпричастни са към проблема и съзнават, че е необходим допълнителен бюджет за службите, които отговарят за охраната по границите.