Bugatti показа снимки на серийната версия на пистовия хиперавтомобил Bolide. Колата ще бъде произведена в 40 бройки, всяка от която ще струва 4 милиона евро. Началото на доставките ще стартира догодина. За съжаление суперколата ще може да се кара само на писта, а не по обществените пътища.

Двигателят на Bolide е основно същият като този на Chiron - W16 8-литров четиритурбо мотор, съчетан със седемстепенен автоматик. Агрегатът развива 1600 конски сили и 1600 Нм въртящ момент. С него колата е способна да ускорява от място до 100 км/ч за 2,17 секунди.

В пистовия хиперавтомобил Bugatti използва нов монокок, окачване със сферични шарнири и загряващи карбоново-карбонови спирачки, за които трябваше да разработят специални апарати, които да генерират и абсорбират топлината ефективно.

Bolide има шестточкови предпазни колани, система за защита на главата и шията (HANS), автоматична система за пожарогасене и бързо зареждане с гориво. Колелата ще бъдат обути в сликове Michelin, подобни на тези на спортните прототипи FIA WEC LMDh.