Светът на международния автомобилен дизайн бе разтърсен от внезапната смърт на Питър Хорбъри. 72-годишният Хорбъри почина по време на командировка в Китай, посещавайки централата на своя работодател - групата Geely. През последните години Хорбъри беше изпълнителен вицепрезидент по дизайна в Lotus, натоварен със задачата да осигури лесна връзка между английската компания и неговите китайски собственици. До 2021 г. той беше ръководител на дизайна на цялата, бързо разрастваща се група Geely.

Хорбъри има богата разнообразна дизайнерска кариера, започвайки от Chrysler през 70-те години на миналия век (където една от ранните му задачи бе да проектира решетката Talbot Horizon), след като завършва дизайн в Кралския колеж по изкуствата през 1974 г.

Той може е най-известен със забележителното престой като шеф на дизайна на Volvo, който започна през 1991 г. и продължава 11 години. Неговото вдъхновение осигури нов облик и философия, които буквално спасиха шведската компания. Влиянието на Хорбъри е все още видимо във Volvo и днес.

По-късно Хорбъри ръководи дизайна на Ford в САЩ и след това отива във "Волво", преди да поеме работата в Geely.