Министър Румен Радев и зам.-министър Ненов бяха на дискусия в Стара Загора за бъдещето на енергийния комплекс "Марица-изток"

 Министерството на енергетиката няма да допусне разпоредителни действия със земи в комплекса "Марица-изток", доколкото те са един от трите основни актива на комплекса, заедно с хората и енергийната свързаност. Това заяви министър Румен Радев, който заедно със заместника си Красимир Ненов се включиха в дискусия за бъдещето на енергийния комплекс “Марица Изток”, организирана от община Стара Загора.

„Прозрачната комуникация със засегнатите страни по темата за енергийния преход е ключов приоритет за екипа на министерството“, заяви Радев. Според него, за да има успех трансформацията на комплекса „Марица изток“, трябва всички участници да са ангажирани с процеса. „Общественият разговор е задължително условие за успех по отношение на конкретните намерения в Маришкия комплекс“, каза още министър Радев.

Той акцентира пред участниците във форума, че екипът на министерството е пряко ангажиран с разработването на Интегрирания план за развитие на комплекса “Марица-изток”.

Участниците в дискусията постигнаха съгласие за продължаване на диалога за намирането на общи решения, които да гарантират бъдещото дългосрочно развитие на комплекса. Следващата среща ще се проведе в рамките на месец август.