Работим да ребрандираме България като дестинация за високи технологии, за създаване на продукти и услуги, които са на основата на допълнителна добавена стойност, която вие показвате. Надяваме се с взаимно сътрудничество и партньорство с всички вас да позиционираме страната ни наистина като иновационен хъб.

Това заяви министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева по време на деветото издание на националния конкурс "Големите малки", който "24 часа” организира. Във вторник на церемония в "София Тех парк" 16 компании получиха награди - 11 от тях за реклама на стойност 10 000 лв. За първи път тази година “24 часа” връчи и 5 поощрителни  - възможност за реклама на стойност 5000 лв.

"Благодаря на "24 часа" и партньорите на вестника, че правят тази инвестиция в нашата икономика, в нашия талант и потенциал. Като министър на иновациите и растежа, ръководейки министерство "на бъдещето", виждам енергията и желанието за развитие и подкрепа точно на тази част от обществото, което развива и създава добавена стойност", каза още Стойчева. При връчването на една от наградите на фирма, която създава продукти на базата на изкуствен интелект, министърката посочи, че това ще е едно от предимствата, които съвременните икономики могат да изберат, за да бъдат по-конкурентоспособни.

Стойчева допълни, че хората и компаниите са толкова големи, колкото са мечтите им и желанието да се развиват. И покани всички да участват в кампанията, която да представя лицето на България като дестинация за високи технологии и иновации.

Продължавайте да носите тази енергия, заряд и хъс, да развивате своите мечти и продукти, призова Стойчева и допълни, че вижда желанието на предприемачите да поставят бъдещето на България на добро място.

.