Hyundai разработва т. нар. Nano Cooling Film. Това са фолиа, които според производителя позволяват температурата в автомобила да се поддържа под контрол дори в най-горещите дни. Hyundai вече е приложил своите фолиа на практика върху 70 автомобила на клиенти в Лахор, Пакистан. Там дневните температури достигат дори до 50 градуса.

Hyundai обяви, че предварителните тестове са разкрили, че Nano Cooling Film е намалил температурата близо до главата на водача с до 11 градуса в сравнение с конвенционалните тониращи фолиа и до 12,33 градуса без фолиата. Фолиата са още по-ефективни при намаляване на температурата на вътрешните повърхности, тъй като намаляват температурата на въздушната възглавница с 15,38 градуса в сравнение с превозно средство с конвенционално затъмнение и 22 градуса в сравнение с кола без затъмнение на прозорците.

Последният кръг от тестове има за цел да гарантира качеството на филмите и способността им да издържат на продължителна употреба. Това може да е един от последните тестове, тъй като Hyundai обяви, че фолиото ще влезе в масово производство в близко бъдеще.

Как работи всичко? Както обяснява Hyundai, външният слой на фолиото излъчва топлина при средни инфрачервени дължини на вълната от вътрешността на автомобила навън, докато вътрешните два слоя отразяват входящата топлина при инфрачервени дължини на вълните, намалявайки общото количество топлина, достигащо до вътрешността на автомобила.