Сред приордитетите на предстоящото председателство на България е икономически растеж, и образование, свързано с потребностите на бизнеса. Това каза вицепремиерът по подготовката на председателството ни в ЕС по време на връчването на наградите "Инвеститор на годината". За мен е изключителна чест да връча награда за иновативен бизнес.

Призьор в категорията бе "Теклас България". Вицепремиерът поздрави компанията за решението да инвестира в толкова конкурентна среда. 

"Златният бик" в категория инвестиция в човешки капитал спечели "Ингрейтит микроелектроникс България". Фирмата, която е базирана в Ботевград произвежда електронни компоненти в автомобилния инустриалния и битов сектор. Работи на консерните "Фолксфаген", "Даймлер" "Волво" "Фиат" и "Генерал Моторс".  Инвестицията е за 7,6 млн лева. Разкритите работни места са 400.

Наградата бе връчена от вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков, който заяви, че хората са по-важни дори от технологиите и все повече компании обръщат внимание на това и благодарение на фирмата, която той награжда България може да стане по добро място за живеене и за бизнес. 

Министърът на икономиката Теодор Седларски връчи статуетката за "Инвестиция в разширяване на бизнеса" на "Луфтханза Техник София" и "България Ер Меинтенанс". разширяването на базата на Луфтханза за ремонт на самолети е за 70 млн лева и в нея се ремонтират еърбъс 330/340, а би могло и на най-големия самолет в гражднската авиация А380. 

Седларски каза, че с инвестиция като тази на луфтханза България остава на картата на сериозните инвестиционни дестинации. Само като се спомене в Европа за вложението на лувфханза в България всичко ставало ясно. Луфтханза е на българския пазар от 2007 година.