За първите 9 месеца на годината имаме над 6 млрд. лв. приходи в бюджета само от туризъм и свързаните с него индустрии. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова на официалната церемония по подписването на споразумение за сътрудничество между Министерството на туризма и УНСС, предаде „Фокус“.

„Само за последните две години успяваме да постигнем устойчивост в сектора както в броя на чуждестранните туристи, които са посетили нашата страна, но също така и по отношение на приходите. За първите 10 месеца повече 8,2 млн. са чуждестранните туристи, което е ръст от почти 8% в сравнение с рекордната 2016 г. За първите 9 месеца на годината имаме над 6 млрд. лв. приходи в бюджета само от туризъм и свързаните с него индустрии, което е почти 10% ръст“, заяви Ангелкова. По думите ѝ това показва, че все повече се търси качествения туристически продукт.

„За да можем да го надграждаме, имаме нужда от знанията и уменията, които вие притежавате, от млади хора, които да се развиват и реализират в сектора. Вярвам, че с подписването на това споразумениe поставяме основата на едно многообразно и дългосрочно сътрудничество. Още следващата година ще поканим УНСС да се включи в наши ключови събития, които предстоят в рамките на председателството“, каза още Николина Ангелкова.