Известните италиански модни дизайнери Доменико Долче и Стефано Габана нямат намерение да продават марката си, като изтъкват, че след смъртта им никой няма да ги наследи на модния подиум, продаде Франс прес.

Агенцията цитира тяхно интервю пред в. "Кориере дела сера". "Когато се споминем, това ще бъде краят! Не желая след смъртта ни японски дизайнер да прави колекции с марката "Долче и Габана", заяви Стефано Габана, цитиран от БТА.

"Когато престанахме да бъдем партньорска двойка, намерихме за добре да си разделим всичко. Не можех да си представя, ако се спомина, как във фирмата ще влезе братовчедка ми, която нищо не разбира от занаята и би я разорила. Двамата създадохме общ фонд, който никой няма право да пипа", изтъкна Стефано Габана.

Доменико Долче от своя страна уточни, че заедно с Габана са отказали всякакви оферти за продажба на фирмата им. "Можеш да имаш много пари, но когато не си свободен, какво правиш? Не можеш да се запътиш към гробището с ковчег, пълен с пари!"

" Аз дори нямам време да си изхарча моите", доверява Стефано Габана, "защото винаги съм затрупан с работа. На мен ми е все едно колко ще съм богат. По-важно е да имам успех!"

Двамата мъже признаха, че връзката между тях продължава да бъде много силна, въпреки че вече не са партньори в живота. "И до ден днешен това, което ми принадлежи, е и негово, както и неговите неща са мои. Това го знаят най-близките ни хора!", споделя Доменико Долче. Агенцията припомня, че марката "Долче и Габана" за пръв път ще покаже своя колекция в Ню Йорк тази седмица.