“Електроразпределение Север”, компания на “Енерго-Про Варна”, приключи рехабилитацията на електроразпределителната мрежа в Калиманци и Вълчи дол, Варненско. Обновяването е за 150 000 лева и включи монтиране на 10 000 метра усукани изолирани проводници и 40 нови стълба, които вече захранват двете населени места.

По време на ремонтните дейности специалистите извършиха допълнителна диагностика и профилактика на съоръженията с цел превенция на рисковете от смущения при летни бури. Показателите за устойчивост на неблагоприятни метеорологични условия на новоизградената мрежа са високи и осигуряват на населението по-сигурно и надеждно електроснабдяване.

Изпълнението на проектите от инвестиционната програма за 2018 г. на “ЕРП Север” продължава. В началото на септември ще стартира последният ѝ етап за годината - подготовката на мрежата за есента и зимата. Тя включва ремонт и подмяна на изолатори, табла и касети, почистване на трансформатори и смяна на трансформаторно масло, инспекции и ревизии на въздушни линии, подмяна на стълбове и други дейности за поддържане на съоръженията в надеждно експлоатационно състояние.