“ЕРП Север” - дъщерно дружество на “Енерго-Про Варна”, е инвестирало 400 000 лв. в подобряване на мрежата в област Варна, съобщиха от компанията.

Приключил е още един етап от изграждането на въздушна кабелна мрежа в местността Добрева чешма. Монтирани са нови стълбове и проводници.

Електроразпределителното дружество е подобрило мрежата в Добрева чешма заради засиленото строителство и нарасналото търсене на жилища в местността. Новите съоръжения ще могат да поемат повишеното потребление и ще обезпечат сигурността на захранването в района.

С обновяването на електроразпределителната мрежа инвестицията в района от миналото лято досега надхвърля 320 000 лева.

Завършена е и рехабилитацията на въздушната мрежа ниско напрежение във Вълчи дол. Инвестицията на “ЕРП Север” е на стойност над 70 000 лева и включва подмяната на около 5000 метра усукан изолиран проводник. Направена е експертна инспекция на мрежата в града и са монтирани нови съоръжения в набелязаните участъци.

“ЕРП Север” управлява и поддържа електроразпределителна мрежа с обща дължина от 42 185 км на територия от близо 30 000 кв. км и обхваща 9 области в Североизточна България - Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.