Мениджърският екип на “Енерго-Про” се срещна с кметовете на Търговище Дарин Димитров, на Габрово Таня Христова и на Добрич Йордан Йорданов, съобщиха от компанията. Пред тях били представени предстоящото въвеждане на такса достъп за бизнес клиенти, инвестиционните намерения и съвместната работа с местната власт през 2020 г.

Управителите на компанията Ангел Ангелов, Анжела Тонева и Георги Коршия информираха кметовете за кампанията за актуализиране на данните за предоставена мощност на небитовите клиенти.

“Електроразпределение Север” започва подготовка за нов начин за ценообразуване на услугата по предоставяне на достъп до електроразпределителната мрежа в съответствие с предоставената и реално необходимата мощност. Целта е да се планира развитието на мрежата съобразно нуждита на бизнеса.

“Очакваме утвърждаване от  КЕВР на цената за достъп за небитовите клиенти и да започнем прилагането ѝ от началото на новия ценови период. И в момента тя е компонент от крайната продажна цена, но от 1 юли 2020 година стопанските клиенти ще я заплащат в зависимост от предоставената им мощност на ден, а не както е сега, на база консумирана електроенергия”, коментира Анжела Тонева.

По време на срещите с кметовете беше представено изпълнението на инвестиционната програма на “Електроразпределение Север” за 2019 г., като реализираните инвестиции са 2,4 млн. лв. за Търговище, 3,5 млн. лв. за Габрово и 5,6 млн. лв. за Добрич.

Средствата са инвестирани в изграждане и рехабилитация на съоръжения от електроенергийната инфраструктура, както и монтиране на съвременни средства за търговско измерване.

Управителите на “Енерго-Про Варна” запознаха кметовете с инвестиционните планове на компанията за 2020 г. и представиха приоритетните области. Те са подобряване на работата на електроразпределителната мрежа, повишаване на качеството на електрозахранването и намаляване на технологичните разходи.

Беше предоставена информация и за готовността за работа в зимни условия.

Първата за годината среща на мениджърите на компанията беше с кмета на Русе Пенчо Милков.