Сега се работи на всички големи инфраструктурни обекти - по магистралите "Хемус", "Струма", "Европа", напредва се и в строителството на Софийския околовръстен път. През 2020 г., въпреки това извънредно положение, нашият принос и приносът на строителите ще бъде да се мобилизират и да работят максимално, за да може и повече хора да бъдат заети в строителството. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова пред журналисти.

И МРРБ, и АПИ полагат огромни усилия да осигурят терен на всички големи инфраструктурни обекти, които са стартирали и продължават да стартират като нови отсечки, най-вече в тази кризисна ситуация, в която ние смятаме, че като строително министерство трябва да максимално да осигурим работа на строителния бранш, каза още министърът.

В тази връзка тя съобщи още, че не е спирала работата по издаване на разрешения за строеж, като вече те са девет от началото на извънредното положение - от 13 март. Агенцията по кадастър, ДНСК, АПИ са мобилизирани максимално, допълни Аврамова. Тя каза още, че на Националното сдружение на общините е пратено писмо, с което да запознаят всички общини да не прекъсват дейностите по инвестиционното проектиране, одобряване, издаване на разрешения за строеж, за да има строителство в държавата.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и столичният кмет Йорданка Фандъкова се запознаха с напредъка по разширението на Софийския околовръстен път в участъка от пътен възел "Цариградско шосе" до пътен възел "Младост".