Наближава Пролетният празник (Китайската нова година), който е най-важното и голямо събитие в китайския традиционен календар. Китайците се подготвят за него, пазарувайки усилено. Утре в Пекин ще бъде открит онлайн пазар, където 980 милиона китайски потребители ще имат възможност да гледат на живо онлайн представянето на различни стоки от Централна и Източна Европа. Те ще могат да поръчат продукти от Полша, България, Гърция, Унгария, Латвия и други европейски държави по телефона, съобщава Радио Китай

Неотдавна Китай и Европа приключиха преговорите за инвестиционно споразумение, а в началото на годината споразумението между Китай и ЕС за географските указания официално влезе в сила. Това ще гарантира, че европейските продукти на китайския пазар са оригинални.

Китайците с нетърпение очакват да разберат повече за европейските продукти. Те ще бъдат представени от известните водещи на КМГ Чън Уейхун, Ли Съсюен и най-влиятелната водеща в електронния бизнес Уей Я. Живото предаване ще продължи повече от три часа и ще включва продукти на българската компания „Българска роза“.