Шефът на пристанище "ТЕЦ Езерово" и на ТЕЦ "Варна" Данаил Папазов кани лидерът на "Демократична Бългалия" Христо Иванов "лично, на място да извърши всички проверки, които са му необходими, за да се запознае в детайли с фактите какво се случва в пристанище ТЕЦ Езерово. Папазов го кани и да направи всичките му необходими проверки на "купчината желязо", както я наричал Иванов -  ТЕЦ "Варна". 

Бившият министър на транспорта Данаил Папазов, който сега е шеф на теца и на пристанището, в които мажоритарен собственик е Ахмед Доган, а децата му са съдружници на почетния председател на ДПС в двете фирми, е написал в декларация, качена на сайта на ТЕЦ "Варна". 

Тя е по повод поръчката за удълбаване на двата канала към пристанището на  Доган, която е възложени  "ин хаус" поръчка държавната фирма "Транспортно строителство и възстановяване". 

В нея се казва:

"Аз, Данаил Папазов, изпълнителен директор на Пристанище ТЕЦ Езерово и ТЕЦ "Варна", декларирам, че нито един куб.см не е удълбочаван и не се предвижда да бъде удълбочаван по смисъла на тази поръчка в района на ТЕЦ "Езерово", а главната цел е удълбочаването на каналите до Варна Запад, което се намира на 11 км от ТЕЦ Езерово, и се учудвам от всички злонамерени публикации в медиите."

Той смята, че в основата на атаките са медиите на Прокопиев, а по политически причини - Хрисот Иванов, който всекидневно им вменявал вина. 

"Въпреки цялата тази помия, която се изля и излива в наш ущърб, декларираме готовност и каним г-н Христо Иванов, лично, на място да ИЗВЪРШИ всички проверки, които са му необходими, за да се запознае в детайли с фактите какво се случва в пристанище ТЕЦ Езерово. Също сме готови веднага след приключване на тази проверка, да го поканим да ИЗВЪРШИ всички необходими му проверки и в ТЕЦ Варна, на така наречената от него