-  Не съм упълномощена да казвам, отсече новата шефка на областното пътно управление

- Ей така с едно писмо месеци труд отиде на вятъра, коментира Дани Каназирева

Всички проекти, свързани с ремонти и реконструкции на важни пътища в Пловдивска област, са спрени поради липса на финансиране. Това обяви бившият областен управител Дани Каназирева. И нарече акта на АПИ тотален хаос и липса на отговорност.

На практика е блокирано изграждането на 10-километровия участък по пътя Лилково-Ситово. По-голяма част от трасето е без настилка. "Тъкмо работата започна и сега я блокираха", недоумява Каназирева. Ремонтът предвиждаше нова настилка, подпорни стени и отводняване.
Спряна е реконструкцията и на участъка Лъки-Югово, където ударно се работеше, взривяваха се скали и бяха доста напред. По същия начин е блокирана реконструкцията и на участъка от Асеновград до границата с област Кърджали в района на Червен и Тополово, където настилката е в трагично състояние.
Няма да се работи и в отсечката Асеновград-Първомай, където беше възложено проектиране, както и обновяването на трасето от АМ "Тракия" до Пловдив по пътя за Карлово.
Започнатият ремонт на Околовръстното шосе в Пловдив е спрян до "Коматево" и оттам нататък не се знае кога ще бъде подновен.
"Очевидно пред АПИ има други приоритети", коментира бившият шеф на областното пътно управление в Пловдив инж. д-р Атанас Ташков. Неговата наследничка инж. Валентина Бакърджиева заяви пред 24plovdiv.bg, че нищо не може да каже.
"Всички въпроси отправяйте към АПИ. Никакви изявления не давам", отсече тя. На въпроса няма ли информация за спрените обекти, Бакърджиева отговори: "Имам, разбира се, но не съм упълномощена да я споделям".
Шефката на "Европейски пътища" Маргарита Попиванова потвърди за блокираните ремонти. "Получихме писмо да спрем работа, която трябваше да завършим до края на годината. Писмото е напълно неясно, затова и чакаме инструкции", допълни тя. Фирмата е изпълнител на посочените обекти.
"Ей така, с едно писмо месеци труд отиде на вятъра", коментира Дани Каназирева. Работници разчистват трасето Лилково-Ситово. Сега трябва да преустановят.

Работници разчистват трасето Лилково-Ситово. Сега трябва да преустановят.