До петък ще проверяваме колко договори и на каква стойност са били спрени с писмото-заповед на вече бившия шеф на АПИ Апостол Минчев, заяви регионалната министърка Виолета Комитова. Тя даде брифинг минути след като от МРРБ съобщиха, че Минчев е уволнен. Като мотив от министерството посочиха решението му да спре плащанията по редица пъти проекти, което било своеволие. 

"В понеделник имах среща с Минчев и управата на АПИ. Обсъждахме различни теми, но той не ме уведоми, че има намерение да прекрати  плащанията. След това започнаха множество обаждания от кметове и строителни фирми с въпрос защо са спрени парите и какво се случва", поясни Комитова. Поради това тя взела решение да уволни Минчев.

Министърката не се ангажира с мнение дали действията на бившия шеф на АПИ са умишлени, но ако били такива, това можело да се определи като саботаж към служебното правителство. "Не мога да си обясня как до петък Минчев е могъл да разписва и да се правят плащания, и то не за малко пари, а в понеделник вече не може. Ще проверим и към кого са направени плащанията, дали не са към фирми на приеатели на г-н Минчев", каза още министърката.

Комитова гарантира, че няма да бъдат спрени проектите за текуща поддръжка и ремонт на пътища.