Служебният министър на икономиката Кирил Петков заяви, че никой не му е предлагал да бъде следващ премиер. "Чета го във фейсбук. Аз имам успешен бизнес. Беше много удовлетворяващо последните 9 седмици да видя, че можем да направим промяна в страната", каза в Пловдив той.

И допълни, че би могъл да продължи като следваща стъпка да бъде в управлението. "Малко слагам условия, които не зная дали политическите партии биха се съгласили да ги приемат. Част от условията е да сме абсолютно свободни и да изготвяме правилни стратегии, без някой да ми звъни по телефона и да ми казва как да действаме. Това ни са условията. Иначе няма смисъл", обясни Петков.
Според него в Брюксел държали планът за възстановяване да бъде представен от редовния кабинет. "Никой не иска да вземе план от хора, които си тръгват след две-три седмици", обясни Петков.
Той допълни, че на България не й трябват нови избори и това всички в парламента го осъзнавали. "Време е да се запретнат ръкави и да се върши работа. Едни нови избори не биха дали ново разпределение. Трябва политическите партии да се съберат и решат как да сформират новия кабинет. Моята надежда е вятърът на промяната да продължи", каза Петков. Според него ако се действало с темпа на служебното правителство нямало да си познаем страната.
Петков беше в Пловдив във връзка с изграждането на фабрика за електрически велосипеди.