Засега тече срокът за обжалване на строителството на тунела под Шипка, конкурсът е в сила 

Фактът, че на ексшефа на пътната агенция Апостол Минчев са издадени две заповеди за уволнение с различни дати, който “24 часа” описа като слух вчера (виж тук), се оказа истина. Редакцията се снабди с копия от двете заповеди (Виж факсимилетата), като едната е от 13 юли с един изходящ номер, а другата - от 19 юли със съвсем друг номер. И двете са подписани от него, като първата му е връчена чак на 19 юли, а втората - на 20 юли в 11,10 часа.

Това потвърждава и написаното, че върху него и другия член на управителния съвет е оказван натиск да прекратят конкурса за изграждане на тунела под Шипка, но формално поводът за уволнението на Минчев е съвсем друг и е намерен по-късно. “24 часа” вече описа, че на 19 юли Минчев прати писмо до областните пътни управления да спрат всякакви ремонти на пътища и тогава служебната министърка на регионалното развитие Виолета Комитова е решила да го отстрани от поста заради това своеволие. Юристи обаче са ѝ обърнали внимание, че би било нелепо уволнен вече на 13 юли шеф да издава заповеди и това е наложило да се издава нова заповед с друга дата.

Съдбата на конкурса за 358 млн. лв. за изграждане на обход на Габрово с тунел под Шипка продължава да е неясна. МРРБ вече втори ден не отговаря на въпрос на “24 часа” дали възнамерява да прекрати процедурата. В същото време официално още никой не е назначен начело на АПИ. Според запознати най-вероятно ще се изчака крайният срок за обжалване на резултатите, които изкараха победител консорциум от фирми около “Хидрострой”.