Поредна глупост нарече намерението да се построи небостъргач в "София Тех Парк" министърът на икономиката Кирил Петков. Това той заяви в отговор на първия въпрос в новия формат на правителството „Властта говори! Открито“, вместо там да работят стартиращи бизнеси. 

Небостъргач от 90 000 кв. м строят държави с нефтени находища. каквито нямаме. Смущаващ е и начинът по който е възложен, за него са били заделени 150 млн. лв.  Без търг и поръчка Държавната консолидационна компания я възлага на държавната фирма "Монтажи", а тя ги дава на трета фирма. Задачата й са  три неща - да проектира сградата, да я строи и да и направи надзор, каза Петков и съобщи, че подготвя сигнал до прокуратурата.

Бъдещето на този проект е той бъде прекратен, въпросът е как да се върнат парите. Сега гледаме договорите. Тук въпросът е колко ще минимизираме щетите, каза министърът.
Идеята е била в небостъргача да се преместят министерства. Петков заяви, че е интересно какво е щело стане със сградите в центъра, дали не е имало идея да бъдат продени, надявам сме да не е имало, каза още той. 
От мен – какводо
Поредната грухост.