Казунори Такишима влезе в историята на олимпийските игри в Токио още преди те да са започнали.

За огромно съжаление на 45-годишния японец, рекордът, който той щеше да постави, няма как да се осъществи.

Причината - проклетият коронавирус.

За игрите в столицата на родината си Такишима, който от 2006 г. не изпуска олимпиада, реши да направи нещо много специално. Заклетият фен на спорта закупи 197 билета на обща стойност малко над 35 000 евро за различни състезания в Токио.

Решението на японските власти игрите да се проведат без публика заради нарастващия брой заразени с COVID-19 разби мечтата на Казунори.

“Всеки път, когато погледна билетите, сълзите ми потичат”, споделя тъжният японец. За него не е никаква утеха, че ще му бъдат възстановени разходите.

Въпреки разочарованието Такишима не съжалява и за миг за усилията, които е положил, за да осъществи грандиозния си план.
“Отне ми много време и изискваше влагане на страст и ангажираност. Аз обаче съм голям фен на олимпиадите и с наслада купувах билетите”, споделя японецът пред CNN.

Искрата на неговата страст се запалва по време на състезание по фигурно пързаляне през 2005 г. Казунори решава да посети олимпиадата в Торино през следващата година.

“Виждайки как Шизука Аракава печели златото, се вдъхнових истински. След това не съм пропускал олимпийски игри”, разказва Такишима.

Ако бе посетил 197 събития от олимпиадата в Токио, това щеше да му донесе вписване в книгата на рекордите “Гинес”. С оглед на близостта до Япония на следващата олимпиада Казунори може да направи нов опит. През февруари в 2022 г. в Пекин ще се проведат зимните игри.

“Докато съм жив, ще пътувам за олимпиади. Докато мога да се движа, искам да проследявам всичко от откриването до закриването. И все някога ще поставя рекорд”, зарича се японецът.

Думите му подсказват, че едва ли за последен път чуваме за него.
Финалните му реплика е доказателство за това: “Когато виждам как спортистите плачат от радост при спечелване на медали или от мъка при загуби, се амбицирам да работя още по-усърдно, за да осъществявам мечтата си.”