Старите членове на съвета на директорите на военноремонтния холдинг ТЕРЕМ пречат новите шефове да бъдат назначени. Това разказа министърът на отбраната Георги Панайтов пред журналисти в парламента.

В началото на месеца на пресконференция Панайотов обяви, че в резултат на проверка на ТЕРЕМ е установено, че съветът на директорите не е приемал правила за работата си, дъщерните дружества пък работят на загуба и заради нуждата от дофинансиране, холдингът им е предоставил 41 млн. лв. заем. Освен това военният министър разказа, че ръководството си е раздавало най-различни бонуси, сред които три минимални заплати за отпуска, за Великден, за Коледа, за 50-годишнини и др. Затова и още тогава бе решено съветът на директорите да бъде сменен.

Назначил съм членове на съвета на директорите на ТЕРЕМ. От тях ще очаквам концепция за развитие на дружеството. Тези членове обаче все още не са вписани, защото на тяхното вписване се пречи от бившите членове на съвета, коментира той.

На въпрос на "24 часа" как точно се пречи на процедурата, Панайотов отвърна: Чрез процедурни трикове. Подават се искове до съда, които се отхвърлят. После се подават нови и така в една безкрайна въртележка. 

Знам от фирмите, знам и от синдикатите, че те не виждат нови договори на хоризонта, което означава, че ще останат без работа. Трябва нова визия за тези дружества, каза още той.