В рамките на управлението на служебния кабинет са стартирани проекти за изграждане и модернизация на жп инфраструктурата за над 1 милиард лева. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров на откриването на новата академична година на ВТУ "Тодор Каблешков", цитиран в съобщение от пресцентъра на МТИТС.

По време на официалната церемония министър Тодоров е приветствал студентите за отличния избор за обучение в интердисциплинарна институция с доказани традиции, професионализъм и новаторство. Той е казал, че днешният ден е старт за тяхната бъдещата успешна реализация.
Георги Тодоров е отбелязал, че усилията на държавата дават видими резултати за успешно интегриране на картата на европейската железопътна мрежа.

"Тази инфраструктура утре ще бъде управлявана от високоспециализирани специалисти, способни да прилагат научни знания и умения в сферата на транспорта", е заявил министърът. Също така той е изразил убеденост, че дългогодишното сътрудничество между министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и висшето училище ще продължи и занапред.

На събитието министър Георги Тодоров е открил учебна лаборатория по техника на високите напрежения и нова учебна зала, като разгледа и симулатор за водачи на МПС. Според него Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков" е със значимо национално обществено влияние, като обединява образование, научни изследвания и възпитание в духа на съвременните национални и европейски ценности.