Общински съвет в миньорския град  Гълъбово прие на извънредно заседание декларация в подкрепа на запазването на комплекса „Марица изток и за преразглеждане на енергийната политика на държавата.
Документът бе внесен за обсъждане от всички председателите на политическите групи в местния парламент и бе подкрепен единодушно от присъствалите на заседанието 15 общински съветници. 

В декларацията си те заявяват, че като граждани и жители на общината са притеснени от неясното бъдеще на комплекса „Марица изток“ и че е тяхно право и дълг да заявят позиция по отношение на запазване на комплекса, както и за преразглеждане на енергийната политика на държавата спрямо него. В приетия документ е записано: "Ние, общинските съветници в общински съвет – Гълъбово, в качеството си на представители на жителите на общината, заявяваме своята позиция относно състоянието на въгледобива и енергетиката в района и на топлоцентралите от комплекса „Марица изток“, свързани с трудовата заетост на хората от региона. Тези предприятия са стратегически и структуроопределящи за енергийната независимост на България и също така за икономическата заетост, за благосъстоянието на община Гълъбово и съседните общини, както и за област Стара Загора."
"Ние, общинските съветници от Гълъбово, се присъединяваме към всички засегнати общини и изразяваме своята позиция относно търсене на решения за бъдещето на региона и заетостта на хората, работещи в него.“, гласи още декларацията.