Ръководството на “Български ВиК Холдинг” смени вчера директора на ВиК дружеството в Благоевград. Досегашната директорка Росица Димитрова, която е и областен лидер на ГЕРБ в Благоевград, е заменена от Мартин Петров, който е кадър на самото дружество и до момента беше ръководител на регионалното му поделение за областния град. В съобщението на водния холдинг не се казва нищо за мотивите за смяната.

Два дни преди това е бил сменен и шефът на ВиК дружеството в Хасково, като новият е Божидар Желязков, който също досега заемаше позицията ръководител на звеното за самия град. Любопитното в случая е, че това е поредната смяна на управителя на ВиК-Хасково, в рамките само на един месец - досегашният Борис Бусаров бе назначен на 7 септември и замени на този пост предишния Тодор Марков, който ръководеше дружеството от 2015 г. Новата смяна на ръководството на ВиК-Хасково, бе мотивирана от голямата авария преди две седмици, при която пуснатата силна струя вода по главния градски водопровод разруши важни съоръжения. Това наложи включването на допълнителни резервоари, които обаче направиха водата негодна за пиене заради повишеното съдържание на уран в нея.

В края на август водният холдинг смени и ръководителя на ВиК-Пловдив - на мястото на Спартак Николов бе поставен Огнян Кулишев.