Степента на навлизане на 5G сред потребители е надхвърлила прага от 20 процента в страни като Китай, Южна Корея и Кувейт, където тази технология се развива бързо и съдейства за възвръщаемостта на инвестициите в нея и изграждането на свързана екосистема, заяви Райън Дин, старши изпълнителен директор на „Хуауей“, пред Глобалния форум за мобилна широколентова свързаност (MBBF), който се проведе в сряда и четвъртък в Дубай.

По думите му операторите ще реализират бизнес стойност само когато процентът на проникване на 5G потребители е достатъчно висок. Когато той достигне прага от 20%, ще последва бързо развитие.

„В Китай операторите побързаха да осигурят непрекъснато национално покритие. Те също така предлагат гъвкави пакети от услуги, които осигуряват ползи както за потребителите, така и за тях самите. В допълнение, оператори осигуряват осезаемо подобрение спрямо 4G, ускорявайки миграцията на потребителите и еволюцията на мрежата“, каза още Райън Дин, добавяйки, че 5G мрежата се е превърнала в нов двигател за растежа за мобилната индустрия и че за да се адаптира към бързото увеличаване на трафика на данни, тя трябва да продължи да се стреми към иновации в захранването, разпределението, използването и управлението, както и към изграждане на по-екологични 5G мрежи с по-висока производителност и по-ниска консумация на енергия.

„Хуауей“ вече разполага с нисковъглеродни решения в повече от 100 страни, включително Саудитска Арабия, Гърция, Пакистан и Швейцария, като помага на операторите да намалят емисиите с 40 милиона тона, съобщи още Райън Дин.