Два сертификата за инвестиции на обща стойност 10,9 млн. лв. връчи министърът на икономиката Даниела Везиева. Те ще разкрият 215 нови работни места. Така от началото на годината сертифицираните проекти стават общо 26 за 1,18 млрд. лв. 

Сертификат за инвестиция клас А бе връчен на фирма „Палфингер продукционстехник България“ ЕООД за инвестиционния проект „Създаване на център за споделени услуги Палфингер“, гр. София. Проектът е на стойност 4,432 млн. лв. и ще разкрие 200 нови работни места.

Сертификат за инвестиция клас Б получи фирма „САРК България“ АД за инвестиционния проект „Производство на медни жици“, гр. Шумен. Размерът на инвестицията възлиза на 6,5 млн. лв. за 15 нови работни места.

По време на пресконференцията Везиева заяви, че е възложила анализ кои актове на предишния икономически министър Кирил Петков биха били засегнати от решението на Конституционния съд, че указът на държавния глава в частта за назначаването на Петков за служебен министър е противоконституционен заради двойното му гражданство. Според Везиева обаче не би трябвало да има проблем с решенията на Петков, тъй като те са стабилни, защото са подкрепени с други закони.